Nyheter

Veidekke Eiendom påbörjar produktion av 62 lägenheter i Limhamns sjöstad

I Limhamns sjöstad utanför Malmö utvecklar Veidekke Eiendom det nya bostadskvarteret Atmosfären med totalt 90 lägenheter i olika storlekar. Försäljningen av de nya bostäderna i projektet påbörjades i juni 2019 och intresset har varit stort sedan start.

Nu har bolaget tagit beslut om byggstart för den första etappen i projektet vilket innebär att produktionen av 62 lägenheter kan påbörjas. Det första spadtaget kommer att tas under våren och inflyttning är planerad att ske till årsskiftet 2021/2022.

Vi påbörjade försäljningen av bostäderna i Atmosfären i somras och att vi redan nu kan ta ett beslut om byggstart är en viktig värdemätare som verkligen visar på det stora intresset för projektet, säger Karin Schening, försäljningschef Sydväst på Veidekke Eiendom.

Bostadshuset som kommer att byggas inom ramen för projektet är Svanenmärkt och L-format. Det har totalt 6 våningar och inrymmer en stor variation av lägenhetstyper med en boyta om 23-125 kvm som fördelar sig på 1-5 rum och kök. På nedre plan kommer lägenheterna få stora uteplatser in mot en grön innergård och högst upp byggs två penthouse med stora privata takterrasser. Under huset kommer det att finnas ett garage och en bilpool för de boende som inte har egen bil.