Nyheter

Projekt Limhamns Sjöstad: Finja Prefabs levererar och monterar betongstomme till 3 fastigheter

Området Cementen i Limhamn genomgår stora förändringar. På området där den gamla cementfabriken tidigare legat byggs nu bland annat bostäder och skolor. När hela området är klart kommer det att rymma ca 2500 nya bostäder.

I området som tillhör Limhamns Sjöstad har Finja Prefab projekterat, levererat och monterat betongstommarna till hela 3 fastigheter åt Skanska, fastigheterna Konstgjutaren 3, Vaxformen 1 och Vaxformen 2. Montaget till Vaxformen 1 var klart i mitten av november förra året och var då det tredje och sista som färdigställdes. De tre fastigheterna kommer att bestå av 297 hyreslägenheter som kommer att stå inflyttningsklara under 2020/2021.

Montaget av betongstommarna har löpt på enligt planering och med ett gott samarbete med övriga aktörer. Under Skanskas Safety week i maj förra året blev representanter från Finja Prefab inbjudna till just arbetsplatsen Cementen för att informera Skanskas personal om hur vi arbetar med säkerhet hela vägen genom våra projekt.

De tre fastigheterna kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver. Finja Prefab har levererat betongstommen i form av ytterväggar, innerväggar, bjälklag och balkonger. Fasaderna består av tegel samt en kombination av tegel och helsandwichvägg.

– Vi är glada att Skanska valt betongstommar från Finja Prefab då det ger en säker och trygg stomme med lång livslängd som dessutom kräver minimalt med underhåll. Tillsammans bygger vi hållbara hem, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.