Nyheter

Lyckos startar försäljningen i nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge

Nu startar Lyckos försäljningen av 24 radhus i nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge. Med ett centralt läge, goda kommunikationer och utbyggd kommunal service attraherar Stationsstaden nya invånare till Kävlinge.

De nya radhusen kommer att byggas i södra delen av området, med ett par minuters promenad till såväl tågstationen som till det planerade badhuset i Kävlinge. Området karakteriseras av en blandad bebyggelse, nästan bilfria kvarter och gott om gröna ytor.

– Lyckos bygger just nu 23 bostadsrätter i en första etapp i Stationsstaden. Intresset har varit mycket högt, så vi räknar med att vi får många intressenter till den andra etappen också, berättar Anders Larsson, vd på Lyckos.

Husen är Svanenmärkta, d v s genererar mindre miljöpåverkan, är mer hälsosamma att bo i och har låg vatten- och energiförbrukning.

– Eftersom vi tillbringar i genomsnitt 90 % av tiden i olika inomhusmiljöer så är miljömärkningen viktig, säger Anders Larsson. Forskning har visat att de byggmaterial som väljs till miljövänliga hus alstrar lägre halter av kemiska partiklar i inomhusluften.

Radhusen har utformats av Wingårdh Arkitektkontor och Arkitektlaget. De är 118 kvadratmeter stora. Bottenvåningen inrymmer kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning, tvättstuga med separat ingång samt wc/dusch. Ovanvåningen är flexibel, så att kunderna kan välja mellan två, tre eller fyra sovrum, tillsammans med ett allrum och ett badrum. I trädgården finns uteplats och ett förråd. Husen uppförs med två olika fasader; skiffer respektive thermowood.

– Ett lyckos-hem är skapat för mesta möjliga trivsel, både i vardagen och vid festliga tillfällen, säger Joakim Lyth, arkitekt på Wingårdhs.

Prisexempel: 2 245 000 kr i insats med en månadshyra på 5 802 kr.

Byggstarten är beräknad till sommaren och inflyttning kommer ske från sommaren 2021. Nya bostäder från Lyckos planeras även i Häljarp, Svarte, Kristianstad, Simrishamn, Halmstad och Kalmar.