Nyheter

Darlin Fastigheter utvecklar det nya bostadsområdet Sockerbruket i Staffanstorp

Området har anor tillbaka till 1800-talet då sockerindustrin var Staffanstorps nav. Brf Sockerstan består av 54 lägenheter mellan 1-4 Rok, 41 – 116 kvm.

Projektet säljstartades i somras med bokningsavtal då alla detaljer i projektet inte ännu var bestämda och nu börjar projektet ta sin slutliga form.

Den 12 februari hölls en informationsträff på Gästis i Staffanstorp för köpare och intressenter. Ansvarig mäklare Daniel Lundin, på Fastighetsbyrån Nyproduktion, känner sig nöjd med kvällen.

– Vi hade närmare 65 personer som kom, vilket gjorde att det var fullt i lokalen. Kommunen var där och talade om det framtida området, likväl som arkitekterna från Bjartmar & Hylta, Serneke som ska uppföra huset, Sparbanken Skåne var också med och erbjöd lånelöften och såklart Darlins var på plats för att tala om sin vision.

Daniel fortsätter med att berätta att folk är nyfikna på området kring det gamla sockerbruket och Brf Sockerstan är första projektet ut, vilket lockar intresse.

– Det börjar närma sig byggstart vilket gör att projektet börjar kännas verkligt. Vi hade ett par nyheter att berätta under kvällen vilket gjorde kvällen inte bara trevlig utan även matnyttig. Nu är byggare upphandlad och det finns mer information om området än tidigare.

Daniels känsla efter kvällen är positiv.

– Det är kul att så många är positiva till utvecklingen i Sockerstan och i synnerhet projektet som har många fina bostäder. Det är jättekul att få sälja ett sådant här fint projekt.