Nyheter

Sveriges största coliving-Hubb lanseras av COLIVE

– Vi är inne i en väldigt spännande fas där vi närmar oss lanseringen av Sveriges största coliving-hubb, och nu även varvar upp för kommande projekt. I och med dagens nyhet kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna sådana långsiktiga och strategiska investerare, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och COO för COLIVE.

Det svenska företaget grundades 2018 och har sedan dess lanserat två coliving-hubbar i Stockholm, med ytterligare tio-talet projekt på gång runtom i landet. Målbilden är ambitiös och år 2025 räknar COLIVE med att ha 7000 bostäder i Sverige.

Investeringen från KfS sker inom ramen för föreningens kooperativa värderingar och breddar utbudet av tjänster som bidrar till hållbar utveckling för deras medlemmar.

– KfS har alltid stått för innovation och nytänkande vilket vi nu fortsätter att göra. Det här är ett sätt för oss att vara med och bidra till lösningen på en av framtidens största utmaningar – bostadsbristen för unga vuxna. ”Matchen” mellan KfS och Colive är perfekt då vi står för liknande grundläggande värderingar säger Lars Ericson, VD på Konsumentföreningen Stockholm.

COLIVE och Wallenstam har tidigare samarbetat kring projekt i både Stockholm och Göteborg, senast i utvecklingen av COLIVE Parkstråket, Sveriges första och största coliving-hubb.

– Vi vill möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar. Med den här investeringen kan vi hjälpa COLIVE öka tillväxttakten och genomföra en rad planerade storskaliga etableringar tillsammans med oss och andra strategiskt viktiga samarbetspartners, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.