Nyheter

Rekordpris för en fastighet belägen utanför Stockholms innerstad

Transaktionsbeloppet uppgår till drygt 3,3 miljarder kronor och köpare är en fond förvaltad av tyska DWS. Solna United omfattar en uthyrbar area om cirka 34 000 kvadratmeter, vilket medför ett rekordpris för en fastighet belägen utanför Stockholms innerstad motsvarande knappt 100 000 kronor per kvadratmeter.

Fastigheten är under färdigställande och tillträds av köparen i samband med detta i juni 2020. Kontorsytorna är fullt uthyrda och kommer att husera nya huvudkontor åt exempelvis Fortum, Arla och Randstad. Fastigheten, som ska drivas med solenergi, kommer att miljöcertifieras enligt LEED Platinum.

– Det har varit roligt att få tillfälle att arbeta med dessa två väldigt professionella parter, Skanska och DWS, vilka har möjliggjort en smidig transaktionsprocess där alla är nöjda med resultatet, säger Carl Wingmark, Head of Property advisory på Catella Corporate Finance.

Bild av fancycrave1 från Pixabay