Nyheter

Nytt kontrakt från Trafikverket: Peab Asfalt rustar vägar och cykelbanor i Norrland

Peab Asfalt har vunnit kontrakt gällande underhållsbeläggningar åt Trafikverket i Västernorrlands län. Projektet består av sex olika vägar samt upprustning och ombyggnad av tre gång- och cykelbanor i Sundsvall, Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

– Vi är mycket glada över att ha vunnit detta kontrakt, som vi ser som en viktig del i vår verksamhet då det även innehåller en option på beläggningsarbeten i hela Västernorrlands län. Avtalet ger oss möjligheten att växa inom regionen och ytterligare förstärka vår lokala närvaro, säger Michael Enqvist, arbetschef, Peab Asfalt.

Projektet innefattar infräsning och förstärkning av väg med cirka 4.500 ton bär- och förstärkningslager, beläggningsarbeten omfattande cirka 17.500 ton asfalt samt asfaltfräsning motsvarande cirka 75.000 kvadratmeter. Ordervärdet uppgår till cirka 15 miljoner kronor.