Nyheter

IKEA storsatsar i nya Barkarybystaden

IKEA fortsätter att investera i Barkarby och Järfälla. I den stora satsning på Stockholmsområdet som IKEA nu berättar om är expansiva Barkarby, med sin position som kontorsläge och framtida kollektivtrafiknav med bland annat tunnelbana, en viktig pusselbit.

– Jag är väldigt glad över att IKEA väljer att fortsätta att satsa på att utveckla varuhuset i Barkarby. Det är positivt för både Järfälla och hela Stockholmsregionen. Kommunen och IKEA har idag ett mycket gott samarbetsklimat och IKEA är en viktig motor för handelsplatsen. Samtidigt är IKEA en stor arbetsgivare i kommunen vilket bidrar till skatteintäkter för att säkra välfärden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Barkarby är inom några år regionens nya knutpunkt där tusentals människor bor, arbetar, möts och rör sig. I detta expansiva område skapar Järfälla kommun ett helt nytt konstorsläge – mitt i nordvästra Stockholms framtida trafiknav med tunnelbana, regionaltåg, pendeltåg, bussar, E18 och Förbifart Stockholm. Och bara 20 minuter från Arlanda, Bromma och resten av världen.

Fakta

Barkarby handelsplats var 2018 Sveriges näst största handelsområde med en omsättning på 6,1 miljarder kronor*. IKEA:s varuhus i Barkarby etablerades 1993.