Nyheter

Nytt samarbetsavtal

Idag undertecknade Per Lundquist, chef för verksamhetsutveckling på JM AB, och Håvard Haukeland, medgrundare och VD för Spacemaker ett expansionsavtal för företagens partnerskap.

JM är en av de ledande utvecklarna av bostäder och bostadsområden i Norden. Med AI-tekniken från Spacemaker vill JM behålla sin tätposition inom digital transformation och hållbarhet, vilket företaget betraktar som både sitt ansvar och sin ambition.

– Inom Spacemaker tror vi att tekniken spelar en väsentlig roll vid skapandet av välfungerande samhällen och bästa tänkbara livskvalitet åt nutida och framtida generationer. Därför är vi väldigt entusiastiska över partnerskapet med JM, då vi delar visionen att det är hållbarhet som måste forma basen för byggandet av städer och samhällen som kan stå sig över tid,  säger Håvard Haukeland, vd för Spacemaker.

JM visade tidigt intresse för Spacemaker och har testat AI-plattformen på faktiska projekt och därigenom bidragit med värdefulla insikter till vidareutvecklingen av dess nyckelfunktioner. JM utökar nu samarbetet som del av sina omfattande investeringar i digitalisering av processer och produkter som ska bidra till att skapa moderna, hållbara bostäder över hela Norden – nu och i framtiden.

Spacemaker har vuxit snabbt sedan lanseringen 2016. Med mer än 100 anställda och kontor i Stockholm och Göteborg, är nu målet att drastiskt förbättra beslutsstöd och samarbete inom fastighetsutveckling med hjälp av AI. AI-plattformen ger fastighetsutvecklare, arkitekter och kommuner möjlighet att överväga miljömässiga kriterier som är kritiska för utveckling av hållbara samhällen redan i starten av ett projekt, så som vind, solljus, kvalitet på uteområden och buller.