Nyheter

Årets konferens arrangeras i Wien

Intresset för årets upplaga av ”European Radon Week” är mycket stort. Årets konferens arrangeras i Wien 24–28 februari och är sedan en tid slutsåld. Bakom evenemanget står European Radon Association (ERA), EU-kommissionen samt Europas största radonprojekt MetroRADON. 

På bilden gör sig Radonovas Thomas Chauvin, Karl Nilsson, Tryggve Rönnqvist och José Luis Gutierrez Villanueva redo för medverkan vid den europeiska radonveckan.

Årets program omfattar bland annat presentationer av de hittills genomförda studierna inom MetroRADON. Medverkande kan även ta del av hur införandet av det nya direktivet EURATOM BSS gått i de enskilda europeiska länderna.

– Konferensen i Wien är utan tvekan en av de viktigaste som genomförs i år. Här samlas europeiska forskare, myndigheter och företag för att utbyta erfarenheter och dela kunskap. Konferensen är också viktig på så vis att den hjälper de olika aktörerna att identifiera vilka områden som kräver ytterligare forskning och studier. Evenemanget bidrar även till att utveckla och införa gemensamma mätmetoder och standarder inom radonmätning, kommenterar Radonovas José-Luis Gutiérrez Villanueva, sekreterare i ERA.

– Som världens ledande radonlaboratorium vill Radonova fortsätta att vara en aktiv del i det internationella arbetet mot den hälsofarliga exponeringen för radon. Genom att dela kunskap och erfarenhet från en rad olika länder vill vi inte minst bidra till att säkra kvaliteten vid mätning och analys av radon, säger Karl Nilsson, vd för Radonova Laboratories.

Vid konferensen presenteras en rad forskningsprojekt och nya lösningar som syftar till att minska de skadliga effekterna av radon. Radonova kommer bland annat att presentera arbetet med att kommunicera riskerna med radon i Sverige.

Mer information om European Radon Week 2020 finns här»

För mer information om radon och radonmätning besök www.radonova.se