Nyheter

Wallenstam inviger sopsugsanläggning i samarbete med SAVAB

För tre år sedan inledde Wallenstam samarbetet med Sundbyberg Avfall & Vatten (SAVABs) kring byggnationen av sopsugsanläggning på plats.

– I förra veckan hade vi den stora glädjen att tillsammans med SAVAB kunna inviga den nya anläggningen som nu tagits i drift. Det känns verkligen roligt, säger Katarina Swedenborg, projektchef för Umami Park på Wallenstam.

Hyresgästerna i Umami Park blir först ut att börja använda den nya, moderna sopsug som kommer kunna ta emot avfall från cirka 8 000 hushåll. Nu ska det underjordiska rörsystemet till befintliga hus kompletteras. Runt årsskiftet 2020-2021 beräknas de första äldre husen vara redo att kopplas in. Sopsugen tar emot matavfall, tidningar och brännbart restavfall.

På bild syns från Sundbyberg Avfall & Vatten vd Jan Jogell (längst till vänster) och projektledare Fredrik Nilsson (längst till höger) samt från Wallenstams projektledning Johan Lenard, Daniel Kallur, Katarina Swedenborg och Niklas Rolfer

Foto: Sundbyberg Avfall & Vatten