Nyheter

Nytt centrum för Västerås näringsliv invigt: B26

Kungsleden och Aros Congress Center, ACC, inviger idag B26, Västerås nya kreativa arena för co-working. Med plats för mer än 550 personer att arbeta och interagera i egna eller delade kontorsytor blir B26 ett inspirerande centrum för Västerås växande näringsliv.

– Med B26 skapar vi ett centralt och inspirerande nav för ett av våra två Västerås-kluster, Västerås City. Vi mixar co-workingytor med möjlighet till egna kontor i centrum för en av våra fyra utpekade tillväxtregioner, Västerås. Intresset har varit stort och för närvarande är 76 procent uthyrt, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

B26 Collaborative Workspaces är ett kontorskoncept som bygger på idén att sammanföra företag och personer med intresse för kreativitet, idéskapande, utveckling och affärer. Konceptet utvecklas av Kungsleden i samarbete med co-workingpartnern ACC. B26 är beläget i Mimerkvarteren i centrala Västerås och omfattar totalt cirka 4 700 kvm uthyrningsbar yta. För dig som kontorshyresgäst ingår service på gatuplan med restaurang, möten, event och mycket mer.

Läs mer på www.b26.se.

Invigningen äger rum idag, den 19 februari. B26 kommer under kvällen att gästas av representanter från Västerås näringsliv med framträdanden av artister och nyckelpersoner för projektet. Den officiella invigningen görs av Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden och Kenneth Synnersten, styrelseordförande på ACC tillsammans med Minoo Ahktarzand, landshövdingen i Västmanland.

– Målet med B26 är att förse Västerås näringsliv med kreativa arbetsplatser av internationell toppklass, i ett av stadens bästa lägen. Tillsammans med Kungsleden och intresset från näringslivet har vi uppnått denna målbild, säger Tobias Hultberg, vd på ACC.