Nyheter

Komatsu Forest bygger ny superfabrik i Umeå

Komatsu Forest bygger en ny fabrik i Umeå för miljardbelopp. Dels för att samla verksamheten på en plats men också för att bli mer hållbara.

Komatsu Forest som tillverkar hjulgående skogsmaskiner i form av skördare, skotare och gallringsaggregat bygger nu en ny fabrik i området Klockarbäcken i Umeå. Fabriken kommer att bli 40 000 kvadratmeter stor, samt ha en tillhörande kontorsbyggnad på sex våningar. I dagsläget har Komatsu Forest drygt 500 medarbetare i Umeå.

– Vi har verksamheten spridd i Umeå på olika platser. Vi vill samordna det, hitta effektiviseringar och framför allt påverka miljön mindre än vi gör i dag med alla transporter”, säger Fredrik Hahlin som är global produktionsteknisk chef på Komatsu Forest.

Den nya fabriken kostar en miljard kronor att bygga och kommer innehålla nya uppkopplade möjligheter som ska göra tillverkningskedjan ännu mer effektiv. Invigningen väntas ske under 2021.

Bild av Angelo Esslinger från Pixabay