Nyheter

Köper fasadverksamheten i Sterner Stenhus Fasad

Fasadgruppen tecknar avtal om att förvärva fasadverksamheten tillhörande Sterner Stenhus Holding AB.

Sterner Stenhus, grundat 1960, erbjuder kompletta lösningar vid nybyggnation och renovering av fasader – från projektering till slutlig produkt. Bolaget drivs idag av Elias Georgiadis och Tomas Georgiadis med hjälp av företagets alla medarbetare. Verksamheten togs över 2007 från familjen Sterner, som drivit bolaget sedan starten.

Fasadgruppen har kommit överens om att förvärva företagets fasadverksamhet, Sterner Stenhus Fasad. Fasadverksamheten har sitt huvudkontor i Kungens Kurva strax utanför Stockholm och är ungefär 25 anställda. Verksamheten hade intäkter under 2018 på ca MSEK 300.

Sterner Stenhus Holding AB blir därmed en av de största aktieägarna i Fasadgruppen och kommer delta aktivt i utvecklingen av koncernen.

– Sterner Stenhus kommer stärka vår fasadplattform med förstklassiga fastighetstjänster. Vi välkomnar en mycket kunnig arbetsstyrka med en framgångsrik historia, säger Pål Warolin, VD och koncernchef för Fasadgruppen.

– Att Sterner Stenhus AB blir en del av Fasadgruppen säkerställer bolagets fortsatta utveckling mot att erbjuda hållbara helhetslösningar till en bredare marknad. Samtidigt kommer våra kunskaper som fastighetsägare bidra med att utveckla utbudet av tjänster till fastighetsägare bortom vår hemmamarknad. Affären blir en hävstång för att tillvarata vårt gemensamma tekniska och ekonomiska kunnande samt stärka vårt tjänsteutbud, säger Elias Georgiadis, VD på Sterner Stenhus.

Förvärvet är föremål för godkännande från konkurrensmyndigheter. Förvärvet förväntas bli klart under första halvåret 2020.