Nyheter

Farsta, Stockholm: HMB bygger energisnåla hyresrätter för Familjebostäder

HMB Construction ska bygga ytterligare 87 lägenheter i Drevvikshöjden i Farsta för Familjebostäder i Stockholm. Några blir ungdomslägenheter.

Projekt Drevvikshöjden, som ligger mellan Farsta och Sköndal, består av totalt fem etapper om totalt ca 600 hyreslägenheter, förskola och lokaler.

Etapp 3 genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Den omfattar 87 lägenheter, inklusive 19 ungdomslägenheter, garage, skyddsrum och en kvartersgata.

Fastighetens energiförsörjning kommer från solceller, bergvärme och fjärrvärme med en årlig energiförbrukning som är lägre än 55 kWh/m2. Fastigheten projekteras och produceras för att uppfylla Miljöbyggnad Silver.

– Vi är glada över att få bygga bostäder med ett mindre klimatavtryck och ser fram emot att fortsätta samarbetet med Familjebostäder, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.

HMB Construction vann upphandlingen för hela projekt Drevvikshöjden i slutet av 2017. Projektering och kalkylering sker etappvis, och Familjebostäder har option på att avropa varje etapp.

Riktpriset för etapp 3 är 218 MSEK. HMB Construction bygger för närvarande Drevvikshöjdens etapp 1 och 2, till ett totalt riktpris om ca 500 MSEK.