Nyheter

Stena bygger nytt bostadshus i Sköndal i Stockholm

Precis intill Sköndals centrum adderar nu Stena Fastigheter ett nytt bostadshus i fem våningar om totalt 77 lägenheter, varav minst 25% kommer att hyras till personer mellan 18 och 25 år.

Sköndal utgör en egen oas söder om söder. I centrum som ligger på bekvämt gångavstånd hittar du mataffärer, restauranger och annan service. Här är det bra kommunikationer med direktbussar till Gullmarsplan och Stockholm City.

Längs Sköndalsvägens svaga krökning, mitt emot centrum, uppför Stena Fastigheter nu ett nytt bostadshus i kv. Kaksmulan. Totalt 77 lägenheter i fem våningar. Det är främst mindre lägenheter, 1-3 rum och kök om 33-69 kvm, där mertalet är 1:or. Minst 25% av lägenheterna kommer dessutom att erbjudas till personer mellan 18-25 år.

Där byggnaden viker av från Sköndalsvägen, intill Bengt Bagares gränd, bildas en triangulär torgyta som kommer att utgöra en förplats till husets entré. Detta entrétorg rymmer både plantering samt sittmöjligheter i bänkar längs fasad och i trappningar mot parkrummet i väster. En butikslokal är planerad i bottenplan vid torget.

– Det är väldigt kul att i Sköndal kunna få tillskapa fler bostäder i form av hyresrätter, och särskilt att kunna ge fler unga möjligheter till sitt första kontrakt. Vi har en fortsatt stark tro på hyresrätten som boendeform och efterfrågan är oförändrat mycket hög, säger PG Sabel.

Fakta Kaksmulan, Sköndal

  • 77 hyresrätter på 1-3 rok, ca 33-69 kvm
  • Inflyttning påbörjas hösten 2021
  • Samtliga lägenheter förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, med start vintern 2020/2021. Minst 25% av lägenheterna kommer erbjudas till personer mellan 18 och 25 år.
  • Totalentreprenör är Mecon Bygg.
  • Arkitekt: Vera Arkitekter