Nyheter

Norrbottens mest digitala byggföretag

Byggföretagen i Norrbotten har utsett Lindbäcks till Norrbottens mest digitala byggföretag.

– Vi är mycket glada över att få dela ut priset till branschens mest digitala företag i Norrbotten. Lindbäcks har kommit långt i sin digitala utveckling och går före och visar vägen.

– De arbetar tätt tillsammans med universitet som LTU för att därigenom öka hela branschens kunskap och förmåga och är ett föredöme för oss i branschen, säger Erik Ranängen lokal chef Byggföretagen i Norrbotten.Vi använder BIM, Sensorer, Cloud Computing, Robotisering, självkörande fordon och digitala tvillingar i vår verksamhet och planerar att införa fler.

– Vi bygger industriellt för att vi tror på boende för fler och för att kunna göra det på branschens mest effektiva och hållbara sätt använder vi många olika verktyg och tekniker och där är digitaliseringen en av de viktigaste. Det är en av våra framgångsfaktorer och därför är det mycket roligt att vi uppmärksammas med detta pris, säger Stefan Lindbäck, VD Lindbäcks Group.

Priset delas ut idag den 14 februari kl. 15:30 på Luleå tekniska Universitet i samband med ett digitalt seminarium för byggbranschen som Byggföretagen anordnar tillsammans med Samhällsbyggnadsavdelningen på LTU.

Bild av Gerd Altmann från Pixabay