Nyheter

Jubileumsparken i Göteborg tar ytterligare ett steg ut i vattnet

På tisdag den 18 februari kl. 18.00 arrangerar stadsbyggnadskontoret ett samtal på Stadsbibliotekets trappscen om hur den del av Jubileumsparken som ligger i älven, det kommande friluftsbadet, ska utformas. Samtalet handlar också om idéerna bakom parken och hur den ska gå från sin tillfälliga form till en permanent park.
Jubileumsparken vid Frihamnen invigs officiellt nästa år, men har varit öppen sedan 2014. I parken provas olika sätt att bygga och planera staden tillsammans med boende och besökare och det har präglat den stegvisa utvecklingen av platsen.
Antalet besökare ökar från år till år och under 2019 besökte drygt 105 000 personer parken, det är 25 000 fler besökare än föregående år.

Badkulturen i Jubileumsparken har varit central sedan parken öppnade. Inför jubileumsåret 2021 kommer dagens bassäng kompletteras med ett betydligt större bad, och hur detta ska gå till kan man höra mer om på Stadsbiblioteket på tisdag.

Kristoffer Nilsson som är stadsbyggnadskontorets projektledare för Jubileumsparken medverkar på tisdagens arrangemang.

– Göteborgarna vill ha möjlighet att komma riktigt nära vattnet, det ser vi tydligt i de dialoger som vi haft tidigare och i de samtal som vi har idag. Snart kan man bada och basta ännu mer och det blir en fin jubileumspresent till göteborgarna.

Illustration: Raumlabor Berlin