Nyheter

Växjöbostäder släpper lägenheter på Saturnus

Växjöbostäder utökar återigen sitt bostadsbestånd och bidrar till fler attraktiva bostäder i Växjö. Idag, 13 februari släpps 39 moderna hyresrätter (1–4 rum och kök) och blir tillgängliga för intresseanmälan på Boplats. Lägenheterna ligger i den lugna och omtyckta stadsdelen Väster och inflyttning sker från december 2020.

Just nu pågår byggnation av 49 lägenheter, varav 39 hyreslägenheter och 10 ägarlägenheter, fördelat på fyra hus. Husen ligger i kvarteret Saturnus med adress Wieselgrensgatan 5 i Växjö. Lägenheterna har hög standard, ljus inredning med modern utrustning. Egen balkong eller uteplats till alla lägenheter.

– Vi fortsätter att bygga staden! Nu släpper vi moderna hyresrätter och ägarlägenheter, där fokus ligger på äganderätten, vilket jag är särskilt glad för, då vi levererar en mångfald av upplåtelseformer till Växjöborna, säger Rene Jaramillo, ordförande på Växjöbostäder.

I samtliga lägenheter finns bredbandsuttag och parkeringsplats kommer att kunna hyras i mån av tillgång. Planskisser och ritningar över området samt lägenheterna finns presenterade på www.vaxjobostader.se

– De gamla nedslitna husen som låg där tidigare, ersätts med nya fina hus med moderna bostäder i ett attraktivt och centralt läge. Vi får verkligen ett tillskott i vårt utbud på Väster av hållbara bostäder, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder.

Kort fakta om kvarteret Saturnus:

Adress: Wieselgrensgatan 5 A-D
Antal lägenheter: 39 hyreslägenheter och 10 ägarlägenheter
Storlek: 1 – 4 rum och kök
Uthyrning: Startar 13 februari via Boplats Växjö Registrera dig här >>
Försäljning av ägarlägenheter: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, startar 20 februari
Inflyttning: Från 1 december 2020
Arkitekt: Sajt arkitekter
Totalentreprenör: JSB Construction