Nyheter

Ingår ramavtal med Sveriges Kommuner och Regioner

Peab tecknar ett rikstäckande ramavtal med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) avseende konceptförskolor i trä.

Peab är därmed en av de utvalda entreprenörer som nu tecknar avtal. Avtalet avser entreprenader av förskolebyggnader enligt de olika koncept som Peab tagit fram i samarbete med Liljewall arkitekter. Ramavtalet är indelat i fyra regioner som täcker hela landet, varav Peab kommer att teckna avtal i alla regioner. Avtalet gäller i fyra år. Under avtalstiden kommer Sveriges kommuner kunna avropa koncepthus från avtalet.

Peab har i upphandlingen tagit fram konceptförskolor i varierande storlek som kan kopplas ihop på olika sätt för att kunna anpassas till olika förutsättningar, tomter och infrastruktur. Fyra byggstenar i husen har Peab lagt särskild stor vikt vid: barnet i fokus, byggnadskvalitet, inre miljö och flexibilitet.

Ett viktigt fokusområde i upphandlingen var miljö- och hållbarhetsområdet. Därför valde SKR att aktivt uppmuntra byggande med så låg koldioxidbelastning som möjligt.

– Vi valde bland annat att utforma koncepthusen med stomme och fasader helt i trä och med mycket låg energiförbrukning, vilket i slutändan ger kommunerna en låg driftekonomi. Att vi på Peab även är ett rikstäckande företag med stor lokal närvaro, bidrog till att vi fick avtalet, säger Peter Hårte biträdande affärsområdeschef, Peab.

Beslutet gällande upphandlingen kan överprövas inom tio dagar från den 7 februari.