Nyheter

Tornstaden bygger 133 hyresrätter för Wallenstam i Sundbyberg

Efter ett samarbete med ett stort P-hus och ett bostadsprojekt i Sundbyberg, har Tornstaden fått förnyat förtroende att bygga ytterligare 133 av de hyresrätter som Wallenstam utvecklar i området. Umami Park är ett nytt bostadsområde som nu växer fram i Hallonbergen. Byggnationen av Etapp 3 har precis startat och beräknad första inflyttning blir under fjärde kvartalet 2021.

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av den tredje etappen som nu börjar byggas vid Östra Madenvägen mitt emot Stadshuset i Sundbyberg. Den består av fem byggnader med olika utformning innehållande totalt 133 hyresrätter och ett antal lokaler. Beräknad första inflyttning blir i slutet av 2021 och projektet ska vara helt klart under första kvartalet 2022.

Det nya bostadsområdet Umami Park som har börjat ta form i Hallonbergen, Sundbyberg kommer totalt att innehålla ca 800 nya bostäder fördelade på fem olika etapper. Här skapas en miljö med caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, torg, promenadstråk och bostadshus med varierande arkitektur.

– I och med tredje etappen i Umami Park är nu mer än hälften av lägenheterna vi ska bygga här byggstartade eller färdigställda. Det är både ett spännande och stort projekt, där en av våra viktiga partners i utvecklingen är Tornstaden. I Umami Park bor och verkar man nära Stockholm City, med 10 minuters promenad till Arenastaden och två tunnelbanestationer från Kista, det är ett nytt område där stadens puls kombineras med naturens lugn, säger Mathias Aronsson, vice vd Wallenstam AB.

– Vi har tillsammans med Wallenstam en samverkansprocess som gynnar samtliga inblandade parter och detta är ett arbetssätt som vi gärna använder oss av i våra projekt. Etapp 2 är sedan tidigare i produktion och vi är mycket glada för att vi har fått fortsatt förtroende att bygga etapp 3 i Umami Park,säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.