Nyheter

Sticksågar med HiKOKIs smarta teknik

Dubbel kraft. Mindre format. Snabba, smidiga och kraftfulla sticksågar. Modellerna CJ36DA och CJ36DB är det senaste tillskottet i HiKOKIs 36V MULTI VOLT-serie.

HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36-volt MULTI VOLT verktyg och MULTI VOLT-batterier, som har samma storlek och låga vikt som dagens 18 volt.

Sticksågen är ett av det mest användbara verktyget och kan användas för många olika applikationer då den kan såga både i trä och olika metaller, grov eller fin sågning, böjda- och raka snitt. Byt bara blad för rätt applikation.

HiKOKI lanserar nu två nya sticksågar i mycket ergonomisk design för en utmärkt manövrering och åtkomlighet. Det som skiljer sågarna är greppet och brytarens placering. CJ36DA har ”topgrip” (bygelgrepp) med låsbar brytare på bygeln och CJ36DB har ”bodygrip” (stavgrepp) med återfjädrande On/Off brytare på båda sidor.

Båda modellerna har mycket hög såghastighet (snabbast i klassen för denna typ av verktyg). Med kraftfull kolborstfri motor med hög driftstid och effektivitet samt lång livslängd. Det tillsammans med MULTI VOLT-batteriet ger CJ36DB hela 40% högre såghastighet än HiKOKIs eldrivna modell CJ160VA.

Med kolborstfri motor säkerställs jämn sågning även under höga belastningar, vilket ytterligare minskar risken för en bränd motor. Variabel hastighet och Auto-mode funktion som minimerar ljud och vibrationer under belastning och garanterar en kontrollerad och säkrare start.

Båda sågarna har integrerat LED-ljus som ger bra sikt vid sågning, spånblås för att hålla såglinjen ren, pendelfunktion i fyra steg, universalfäste för sågblad och kan anslutas till dammsugare.

Vad är MULTI VOLT?

HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag. Det görs genom nya 36-volt MULTI VOLT verktyg och MULTI VOLT-batterier som har samma storlek och låga vikt som dagens 18 volt.

Man har kombinerat 18V-maskinernas mindre storlek med kraften från de större 36V-maskinerna. MULTI VOLT-batteriet passar både 18V och 36V-verktyg med slidebatterifäste och anpassar också volttalet beroende på vilket verktyg det används i. Effekten är dubbel kraft i samma format där användaren kan jobba effektivare, snabbare och längre. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI planerar att ytterligare utöka sitt sortiment av MULTI VOLT-verktyg, som kombinerar hög effekt med sladdlös och flexibel mobilitet.

Bild av Rudy and Peter Skitterians från Pixabay