Nyheter

Säljstart för Brf Ängsblomman i Dalby den 13 februari

Bostadsutvecklaren Obos har byggt både hyresrätter och bostadsrätter i Kvarteret Ängsladan i Dalby. Först ut av bostadsrättsföreningarna var Brf Sommarängen, där inflyttning har påbörjats. Nu säljstartar den andra och sista föreningen Brf Ängsblomman.

– Vi har en väldigt spännande position då vi är en av få som kan erbjuda nyproduktion i Dalby just nu, säger Markus Topphem, projektutvecklare på Obos.

Dalby är en tillväxtort belägen cirka tio minuter från Lund och 20 minuter från Malmö, som har blivit populär bland annat tack vare det natur- och servicenära läget och de goda pendlingsmöjligheterna. Här har Obos byggt mycket tidigare, både i form av äganderätter och bostadsrätter.

– Vi har alltid trott på Dalby, och de projekt som vi har startat har sålt slut snabbt, säger Markus. Det här blir Obos sista bostadsrättsförening på Ängsladan, men då vi ser att Dalby är en så pass populär ort att bo på så tvekar vi inte att bygga mer ifall vi får tag på en bit mark.

Brf Ängsblomman kommer att bestå av 14 bostäder i parhus och flerbostadshus. Bostäderna får en boarea på 82, 107 och 120 kvm och samtliga lägenheter blir placerade i husens gavel. Till varje bostad ingår egen parkering och förråd.

– Varje bostad får en relativt hög standard med möjlighet till personliga tillval, förklarar Markus.

I januari 2017 utlyste Lunds kommun en markanvisningstävling i Dalby för att få fram permanenta bostäder för nyanlända som fått uppehållstillstånd och anvisats till Lund. Obos blev den aktör som vann markanvisningen för att bygga 54 hyresrättslägenheter centralt på Ängsladan.

I markanvisningen ingick även planer för byggnation av bostadsrätter. I den första etappen byggdes Brf Sommarängen och i den andra etappen byggs Brf Ängsblomm