Nyheter

Ikano Bostad utvecklar samarbetet med företag för att hjälpa fler unga ut i arbetslivet

I förra veckan träffade Ikano Bostad både företag som anställt tidigare deltagare i Ikano Akademin och företag som är intresserade av att anställa. Målet var att utveckla samarbetet och bredda kontaktnätet för att få ut fler unga vuxna i arbetslivet.

­ – Vi bjöd in för att berätta mer om Ikano Akademin och prata med företagen om vad de har för behov. Men också för att säga tack för att de stöttar oss i vårt arbete med att hjälpa ungdomarna ut i arbetslivet, berättar Anders Wahlqvist, projektledare för social hållbarhet på Ikano Bostad.

Genom Ikano Bostads nätverk har flera ungdomar fått jobb. Syftet med nätverksträffen var att utveckla samarbetet och kontaktnätet för att möjliggöra att fler unga kommer ut i arbetslivet. Totalt var femton företag på plats, bland annat från målerifirmor, golvläggarfirmor, matbutik och trädgårdsfirmor. Flera av dem har anställt tidigare Ikano Akademi-deltagare.

­ – Genom dialog med våra samarbetspartners kan vi utveckla Ikano Akademin och skapa ännu bättre förutsättningar för ungdomarna på deras framtida arbetsplatser. Vi söker alltid nya företag som är intresserad av att anställa ungdomarna som har gått Ikano Akademin. Är man intresserad är det bara att höra av sig till mig, avslutar Anders.

Ikano Akademin har funnits sedan 2014 och riktar sig till unga vuxna mellan 18–29 år som har hamnat utanför utbildning och arbetsmarknad. Syftet med Ikano Akademin är att aktivera unga vuxna till att ta ansvar för sin egen framtid. Målet är att samtliga deltagare ska fortsätta att studera eller börja arbeta efter Ikano Akademin.

Foto: Anders Wahlqvist