Nyheter

Urban plattform för gemenskap vann arkitekttävling

Vinnare i arkitekttävlingen Den trivsamma staden presenterades vid prisutdelning på Stockholm Furniture Fair den 6 februari. Det vinnande bidraget FILT av Blank Arkitekter prisas av juryn för dess flexibilitet som skapar utrymme för gemenskap och människors kreativitet i det publika rummet.

Smekab Citylife arrangerade i samarbete med Sveriges Arkitekter en tävling om att skapa möblering som gör staden trygg, trivsam och harmonisk. Syftet med tävlingen var att fånga upp nytänkande idéer och visioner om framtidens produkter och utvecklingen av dem. Syftet var även att genom en tävling i två steg uppmuntra deltagare till visionär gestaltning med möjlighet till konkretisering i en eller flera produkter.

Till den allmänna tävlingen, som pågick under 72 timmar, kom totalt 57 förslag in. Tre förslag valdes ut till en inbjuden tävling:

FILT av Blank Arkitekter, D’ARC av Krook och Tjäder och TILLSAMMANS av Cecilia Nerman.

Förutom vinnaren har juryn också utsett en hederspristagare, förslaget BARNBIDRAGET av Outer Space Arkitekter.

Vinnande förslag: FILT av Blank Arkitekter

Bild av Malachi Witt från Pixabay