Nyheter

Forbo älskar möbler

Under Stockholm Furniture Fair 2020 presenterar  Forbo sitt ytmaterial Furniture linoleum från en oväntad och nytänkande vinkel. På tre färgglada plattformar med olika teman (”We love innovation”, ”We love love our legacy” och ”We love nature”) berättar man om linoleum.

Flexible Linoleum (beta-version 471)

En Furniture linoleum med mjuk känsla och subtil struktur. Detta veganska material är plastfritt och tillverkat av naturliga ingredienser som linfröolja, harts, jute, trämjöl och kalksten.

Med Flexible linoleum (beta-version 471) presenterar man en lättformad, mjuk linoleum som är särskilt utvecklad för att möta den moderna möblerindustrins förändrade behov för en hållbar framtid. En tunn linoleum som förblir flexibel över tid och är lätt att böja. Med dessa nya egenskaper erbjuds mer frihet i 3D-formning.

Cookie

Basen för all linoleum, bestående av en blandning av tallharts, linfröolja, trämjöl och kalksten.

Spanish red

En linoleum med rena mineralpigment direkt från jorden som fungerar som en naturlig oxid.

We love innovation

Forbo har bara precis börjat upptäcka de oändliga möjligheterna med Furniture linoleum, ett ytmaterial som känns varmt och mjukt att vidröra, med en vacker naturlig patina.

Prototyperna som man visar på mässan ger en känsla för hur Furniture linoleum kan användas och upplevas i framtida projekt.

We love our legacy

Forbo hedrar designikoner från förr som är mer relevanta och levande än någonsin. Dessa verkliga innovatörer, som Aalto och Rietveld, erkände och omfamnade tidigt linoleum som ett modernistiskt material.

Moderna tolkningar av klassiska designer visas med moderna linoleumfärger. En presentation av färdiga produkter och prototyper som är resultatet av samarbeten med lojala kunder, nya möbeltillverkare och våra framtida ambassadörer.

We love nature

Här visualiserar man linoleumets naturliga egenskaper med två inspirerande nya färgexperiment som har använts på olika moderna och tidlösa möbler.

De färger som visas är ”Cookie Gold” (en linoleum utan adderade färgpigment) och ”Spanish Red” (en linoleum med naturliga mineralpigment hämtade direkt från stenbrottet).