Nyheter

Byggstart för Kristianstads nya badhus

Tisdag den 11 februari kl. 13 sker byggstart för Kristianstads nya badhus.

Nu är det äntligen dags för byggstart för Kristianstads nya badhus. Redan 2011 påbörjades planerna att ersätta det befintliga och uttjänta Tivolibadet som invigdes 1957.

Sommaren 2019 togs beslut att bygga ett helt nytt badhus på ny plats och i november 2019 påbörjades markförberedelserna. Nu är det dags att påbörja själva byggnaden.

Det nya badhuset ska bli en härlig och hälsosam mötesplats för människor i alla åldrar på södra Näsby, intill Krinova Science Park och ett stenkast från Högskolan Kristianstad.

Det är viktigt att bygga Kristianstads nya badhus på ett säkert och hållbart sätt. Det är ett av de svåraste, känsligaste och dyraste hus man kan bygga. Därför gjordes en grundlig förstudie för bygget. En projektgrupp med representanter för olika kommunala förvaltningar och verksamheter har sedan hösten 2014 haft i uppdrag att utreda placering, innehåll och ekonomi.

Slutsatsen blev att kommunen skulle få bäst badhus för pengarna på tomten vid Krinova och det kommer att bli enkelt att ta sig till badhuset med cykel, buss, bil eller till fots.

Kristianstads nya badhus ska stå klart till sommaren 2022. Peab är totalentreprenör i projektet som drivs i ett så kallat partneringupplägg. Budgeten för badhuset är 510 miljoner kronor och därtill kommer kringarbeten i närområdet för cirka 15 miljoner kronor.

Bild av Martin Str från Pixabay