Nyheter

Årets Fastighetspartner: Datscha

Datscha, leverantör av webbaserade tjänster för fastighetsinformation och analys av kommersiella fastigheter, vann igår utmärkelsen Årets Fastighetspartner på Real Estate Øresund Award 2020. Tack vare att Datscha bidrar till transparens på fastighetsmarknaden och är en av de aktörer som gör skillnad i Öresundsregionen så fick man priset.

Priset delades ut vid Øresundsinstituttets konferens som tog plats på Quality Hotel View i Hyllie i Malmö den 6 februari. Datscha, som är ett proptech-företag, har givit aktörerna inom fastighetsbranschen helt nya verktyg för analys av den kommersiella fastighetsbranschen.

Juryns motivering:

Årets Fastighetspartner – Datscha

Datscha är en världsledande utvecklare av webbaserade tjänster för fastighetsbranschen.

Företaget har sedan starten för 20 år sedan, starkt bidragit till att den svenska fastighetsmarknaden har utvecklats och etablerats som en av de mest attraktiva i världen, sin storlek till trots. Datscha har med sitt erbjudande bidragit till ökad transparens på marknaden och gett aktörerna helt nya verktyg och förutsättningar till analys och benchmarking.

Datschas mjukvarutjänst har blivit en standard för fastighetsmarknaden i Sverige och Finland och introducerades nyligen i Storbritannien. När Datscha nu går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA) utgör detta en av de största europeiska transaktionerna inom PropTech under 2019.

– Vår ambition är att påverka till utveckling inom fastighetsbranschen. Vi brinner för transparens och digitalisering eftersom vi ser hur det underlättar för aktörer på marknaden. Att vinna priset som Årets Fastighetspartner är vi mycket tacksamma för. Ett enormt fint erkännande som vi kommer se till att förvalta väl under 2020, säger Johan Hill, Nordic Sales Manager på Datscha.

Bild av fancycrave1 från Pixabay