Nyheter

NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljard

NCC vinner sitt största enskilda renoveringsprojekt i Danmark hittills med en ny etapp av renovering av radhus i bostadsområdet Albertslund Syd åt Bo-Vest. Kontraktet omfattar 503 radhus. Det är värt cirka en miljard SEK och sträcker sig över drygt tre år med start i februari 2020.

I en tidigare etapp har NCC renoverat 493 radhus. De blev klara sommaren 2019 efter tre år, ett halvår före utsatt tid. Genom gott samarbete och god planering kunde projektet i slutet färdigställa fem bostäder i veckan utan att kompromissa med varken kvalitet eller säkerhet. Renoveringen ger husen, som byggdes på 1960-talet, modern standard och bättre energiprestanda. Projektet ger hela områden ett tydligt kvalitetslyft.

– Vi tar med oss de goda erfarenheterna från det första projektet så att vi kan arbeta så effektivt och med så bra kvalitet som möjligt, säger Dennis Nielsen, chef i NCC Renovering. Med samma organisation som i det första projektet kan vi se till att vår stora kunskap om området kan omvandlas till hög produktivitet.

Bakom projektet står Albertslund Boligselskab afd. 3702 syd/ v. BO-VEST.

– Vi ser mycket fram emot ytterligare ett långvarigt samarbete med NCC om vårt hittills största renoveringsprojekt i Bo-Vest. Vi förväntar oss förstås att vi tillsammans kan dra nytta av erfarenheterna från grannområdet genom att ha med samma organisation hos både rådgivare, byggentreprenör och byggherre, och vi skulle självklart vara glada om NCC återigen kan bli klara före utsatt tid, säger Peter Føhrby Nybom, senior projektledare inom Bo-Vest.

Arbetet startar i slutet av februari 2020 och förväntas avslutas i juli 2023. Kontraktet är på cirka 982 MSEK med möjlighet till ett villkorat tilläggskontrakt på ytterligare cirka 90 MSEK under samma tidsperiod. Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det första kvartalet 2020.

Bild av ElasticComputeFarm från Pixabay