Nyheter

Världens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats

Den 30:e januari öppnades dörrarna till Comfort Hotel Arlanda Airport. Det 503 rum stora flygplatshotellet är ett av flera nya hotell som hotellkedjan Comfort Hotel kommer att öppna inom en treårsperiod. Placerat mellan terminal 4 och 5 har gästerna endast två minuters promenad till den internationella terminalen, och till en av Sveriges mest trafikerade tågstationer.

Comfort Hotel är den miljömedvetna hotellkedjan som vill utmana den traditionella bilden av vad ett hotell ska erbjuda och hur det ska nyttjas av gästen. Med fokus på utvald service är målsättningen att göra gästernas vistelse så bra som möjligt genom en god natts sömn, hållbart arbete, både gällande personal och miljö, och en perfekt placeringen av hotellet – allt med syftet att kunna erbjuda bästa möjliga pris inom sitt segment.

– Comfort Hotel har ett otroligt smart och modernt koncept med många bra digitala lösningar. Det ska bli extra spännande att följa våra gästers digitala resa, från att de bokar sitt boende genom vår app eller hemsida till att de checkar in och ut genom våra Self Service stationer och använder sin mobil som dörrnyckel. Lätta och smarta lösningar som vi hoppas fler gäster ska upptäcka och använda, säger Jostein Rajala, General Manager för Comfort Hotel Arlanda Airport.

Hotellets hjärta är lobbyn med Barception där man kan beställa mat, dryck och tilltugg dygnet runt. Man arbetar aktivt med att motverka matsvinn t.ex. genom att använda mindre tallrikar, all frukt och bär som inte går åt gör man smoothies av. All fisk som serveras är MSC märkt, palmoljan är bannlyst och på menyn finns inget nötkött. Engångsplast är borta sen ett år tillbaka och målsättningen är att endast 1% av allt som förbrukas ska gå till förbränning.

Lobbyn är designad för möten i alla dess former, perfekt om du vill sitta ifred och jobba, ha små eller stora möten. Utöver lobbyn finns fyra mötesrum som går att boka för en timme eller för hela dagar. För den aktive erbjuder hotellet ett komplett gym med fokus på funktionell träning.

På 12:e våningen finner man Anorak Bar. En takbar som erbjuder enklare mat, tilltugg och dryck med en milsvid utsikt där man kan se planen starta och landa om vartannat. Anorak Bar kan även bokas och användas för möten, event eller privata tillställningar.

– Det känns magiskt att stå här och äntligen få se hotellet helt klart. Den första stora byggstenen av flera som vi lägger just nu då vi är inne i en otroligt kraftig expansionsfas och med flera spännande projekt på gång. Det som gör mig extra glad är att fler personer kommer kunna upptäcka och bo på Comfort Hotel då vår kapacitet ökar med över 3000 rum inom tre år, säger Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel.

Nästa flygplatshotell att öppna är Comfort Hotel Copenhagen Airport den 1:e augusti 2020 och Comfort Hotel Vantaa Airport i Helsingfors 2023.