Nyheter

Skanska investerar 500 miljoner kronor i ny etapp av bostadsprojektet Ensjø Torg i Oslo

Skanska investerar NOK 470 M, cirka 500 miljoner kronor, i den sjätte etappen av bostadsprojektet Ensjø Torg i Oslo, Norge. Byggkontraktet är värt NOK 372 M, cirka 400 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2020.

 Den sjätte etappen av projektet, kallad Tigergården, består av 161 lägenheter. Projektet omfattar flera grönområden på hustaket och på markplan och är utvecklat för att underlätta en miljövänlig livsstil, med många parkeringsplatser för cyklar och möjligheter att odla egna grönsaker. Tigergården strävar efter att bli miljöcertifierat enligt BREEAM-NOR, nivå Very good.

Byggnationen påbörjades i januari 2020 och kommer att slutföras i oktober 2022.

Skanska startade byggnationen av projektet Ensjø Torg under 2017. Totalt kommer det att bestå av cirka 620 lägenheter. Tigergården utgör den sjätte av sju etapper.