Nyheter

Clarion Hotel Post utökar med 40 nya hotellrum

En av Europas största lyftkranar ska lyfta upp 40 nya hotellrum på Clarion Hotel Post. Kranen, som väger hela 500 ton, kommer denna vecka att börja monteras för att om några veckor kunna lyfta de nya rummen över hotellets tak och placeras på innergården av den gamla postbyggnaden.

En renovering av alla rum, en ny restaurang VRÅ och en ny bar är bara tre av ombyggnationsprojekten som Clarion Hotel Post har drivit under det senaste året. Den här veckan påbörjas ytterligare ett nytt spännande projekt där hotellet ska växa från sina idag 500 rum till ytterligare 40 stycken.

Rummen ska börja byggas i februari och kommer att stå färdiga i juni 2020. För att slippa stänga ner delar av verksamheten allt för länge kommer rummen att lyftas på byggnaden med hjälp av kranen som färdiga moduler.

– Rummen är standardrum och kommer att levereras komplett med badrum. Väl på plats kommer de att stylas och inredas med sängar, stolar, fåtöljer och skrivbord, säger Sara Lake, VD på Clarion Hotel Post.

Efterfrågan på hotellrum i Göteborg är stor och i perioder är hotellen i stan nästintill fulla. Besöksnäringen i Göteborg har ökat mycket under de senaste 15 åren vilket också ger en större efterfrågan på hotellrum. Göteborgs Stad har satt ett gemensamt mål om att dubblera antalet gästnätter mellan år 2015 till 2030.

– Sedan vi öppnade 2012 så har efterfrågan i Göteborg ökat enormt. Med de nya rummen är vi nu med och bidrar till tillväxten i Göteborg. Vi är ett attraktivt hotell för många konferenser och andra evenemang då vi bland annat har ett väldigt bra läge vid Centralstationen. Att bygga fler rum ger också fler arbetstillfällen på hotellet, säger Sara Lake.