Nyheter

Konferenshotellet Yasuragi får ny energilösning från Labkyl

Labkyl har fått i uppdrag att se över energilösningen för Yasuragi på Hasseludden. Yasuragi är ett mångfalt prisbelönt spa- och konferenshotell strax utanför Stockholm.

Yasuragi har vunnit ryktbarhet genom sin arkitektur, sitt japanska bad med heta källor, avslappnande behandlingar samt för sina kök. Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 23 möteslokaler samt tre restauranger där mat inspirerad av det japanska köket serveras.

Yasuragi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete. Anläggningen drivs redan i dag av till största delen förnyelsebara energikällor som bergvärme, vindkraft, solenergi och vattenkraft. Bakom Yasuragi står Nordic Hotels & Resorts AB/AS, som är en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.

Labkyl som just nu projekterar uppdraget, kommer att installera en klimatneutral och energieffektiv lösning i form av en DLE-värmepump.

Den hämtar energi ur 44 stycken energihål i berget, men också i kombination med nya uteluftkylare. DLE-värmepumpen har en värmeeffekt på upp till 1000 kW vilket motsvarar cirka 150 luft/luft-värmepumpar.

Kombinationen av de här två energikällorna blir optimalt för Yasuragi. De kommer att sänka sina energikostnader rejält samtidigt som energin vi tillför via DLE-värmepumpen och direkt från luften är 100% miljövänlig. De båda systemen kombineras och skapar en modern och hållbar energilösning, säger Patrik Larsson Vd på Labkyl AB

Labkyl kommer att genomföra installationsarbetet på Yasuragi under sommaren 2020.