Nyheter

Hetaste badrumstrenderna 2020

Hållbarhetstrenden är starkare än någonsin när vi kliver in i det nya decenniet – och har även letat sig in i badrummen. Därför är det föga förvånande att just hållbarhet hamnar i topp när sanitetsleverantören GROHE listar de hetaste trenderna för 2020. Mässing, grönska och fristående badkar väntas också ta stor plats i badrummen under 2020.

Världens ledande leverantör av sanitetsprodukter, GROHE spår 20-talets viktigaste badrumstrender. Under decenniets första år väntas hållbarhetstänket på allvar slå sig in i badrummet och bli en av de viktigast aspekterna vid renovering. 2020 spås dessutom bli året vi låter växterna fylla badrummet, vilket ytterligare stärker den gröna trenden. När det kommer till val av material så läser vi fattigmansguld, mer känt som mässing, på allas läppar. Materialet har blivit allt mer populärt i svenska hem och väntas slå igenom ordentligt under året.

– Hållbarhetstrenden har verkligen blivit enorm, inte minst tack vare den klimatdebatt som pågår. Det är väldigt kul att trenden nu letat sig in i badrummen på allvar. Extra positivt för oss på GROHE som alltid prioriterar en hållbar vattenkonsumtion när vi utvecklar våra produkter. Det är en positiv utveckling som förhoppningsvis höjer hållbarhetstänket inom branschen. Att det dessutom är både enkelt och snyggt att välja hållbart borde göra att trenden kan hålla i sig länge, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

De hetaste badrumstrenderna 2020:

Hållbarhet –

Snålspolande kranar och duschmunstycken, naturliga miljöval och duschtoaletter. Att välja hållbart är idag enklare än någonsin. Dessutom är utbudet så stort att man kan välja hållbart utan att tumma på design och kvalitet. Att renovera ett badrum är extremt resurskrävande. Välj därför klassiska färger på väggar och kakel som är tidlösa, för att sedan låta detaljerna stå ut mer.

Colors Collection ger möjlighet att färgkoordinera dina sanitetsprodukter och skapa en lyxig hotellkänsla i badrummet.

Mässing –

Att inkorporera detaljer i mässing, exempelvis kranar eller toalettpappershållare är ett enkelt sätt att tillföra en elegant och tidlös känsla i badrummet. Över tid förändras mässingens blanka yta men den kan enkelt putsas upp för att återfå sin glans – många uppskattar dock att mässingen åldras med badrummet. Ett exempel är GROHEs Essence-serie i mässing, som tack vare sin snålspolande funktion EcoJoy dessutom minskar vattenförbrukningen med upp till 50 procent.

Växter –

Växter ger hemmet en frisk och naturlig känsla. Gröna hem och terrasser är inte heller någon nyhet bland svenskar. Att flytta växterna in i badrummet är dock inte lika vanligt– men väntas bli det under 2020. Yviga växter som fyller badrummets vrår skapar en regnskogskänsla och inger lugn.

Badkar –

Vackra badkar är den perfekta kombinationen av lyx och avkoppling. Extra trendigt är det med djupa fristående badkar, en trend som väntas växa under 20-talet. GROHEs fristående badkar GROHE Essence är utformat med lätta, rena linjer för att bidra till en avslappnad och lyxig känsla.