Nyheter

Peab bygger bostäder åt Aros på Gärdet i Stockholm

Peab har fått uppdraget att bygga 120 bostadsrätter på Gärdet i centrala Stockholm. Beställare är Aros Bostad och kontraktssumman uppgår till 283 MSEK.

Projektet Ordonnansen V omfattar nyproduktion av 120 lägenheter uppdelat på två byggnader; ett gathus mot Värtavägen på tolv våningar och ett gårdshus mot Furusundsgatan på fem våningar räknat från markplan. I projektet ingår även ett bil- och cykelgarage i källarplan samt en restauranglokal. Mellan de båda huskropparna kommer det att byggas en innergård för de boende i huset.

–  Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.

 –  Vi har arbetat med förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör. I början av året sålde vi den sista lägenheten i ett närbeläget projekt på Gärdet, vilket borgar för att det finns en efterfrågan på den här typen av kvalitativa bostäder i området, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

Uppdraget är en totalentreprenad. Markarbeten startar i mitten av mars och lägenheterna kommer att vara färdiga för en successiv inflyttning från våren 2022.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2020.