Nyheter

Nyréns delaktiga i MIPIM-finalist

Forskningsbyggnaden Biomedicum är en av fyra finalister i MIPIM Awards 2020 i kategorin Best Healthcare Development. Vinnaren avslöjas i Cannes den 12 mars. Biomedicum är det enda svenska bidraget i MIPIM Awards 2020. Nyréns inredningsarkitekter har sedan 2011 arbetat med Biomedicum på uppdrag av Karolinska Institutet.

– Vi är väldigt glada att Biomedicum får detta fina erkännande. Uppdraget har från början till slut präglats av ett tätt samarbete mellan alla inblandade aktörer, inte minst med Karolinska Institutet, Akademiska Hus och C.F. Møller Architects. Under projektets gång har vi arbetat mot en gemensam vision som varit vägledande i stora och små beslut. Det har hjälpt oss att tillsammans nå ett riktigt högkvalitativt resultat, berättar Malin A Sjödahl, uppdragsansvarig inredningsarkitekt på Nyréns.

Nyréns har i dialog med verksamhetens arbetsgrupper analyserat behov och gestaltat all förekommande inredning. Under byggnadens framväxt har Nyréns deltagit inom ramen för verksamheten och parallellt varit med i byggnadsprocessen.

I detta nya laboratorium samlas fem institutioner inom experimentell forskning. Visionen är att öka samverkan i metod och utrustning samt att generera nya samarbeten. Byggnaden har direkt förbindelse med Nya Karolinska Solna och utbytet mellan klinisk och experimentell forskning förstärks. Biomedicum är ett av Europas största laboratorier med sina cirka 65 000 kvadratmeter.