Nyheter

Lars-Erik Henriksson ny VD för Boråstapeter

WallVision har rekryterat Lars-Erik Henriksson som ny VD för Boråstapeter. Han kommer närmast från Electrolux, där han sedan 2009 haft rollen som General Manager för Norden inom affärsområdet Wellbeing.

Boråstapeter är marknadsledare inom tapet i Norden och med en växande position internationellt. Jag känner stor ödmjukhet för företagets långa historia och ser nu fram emot att ytterligare förstärka ett redan starkt erbjudande, säger Lars-Erik Henriksson.

Intresset för tapet är stort och växande. Till de främsta drivkrafterna hör ett ökat fokus på heminredning där inte minst sociala medier möjliggjort en snabb spridning av globala trender.

– Boråstapeter har en unik position på tapetmarknaden, och den ska vi nu utveckla och stärka ytterligare. Vi har under senare år genomfört ett omfattande förändringsprogram som bland annat omfattat framåtriktade satsningar inom digitalisering, förändringar i organisation, marknadskommunikation och samarbeten med externa designers. Samtidigt befinner sig hela marknaden för tapet i förändring, med en generellt kraftigt ökad efterfrågan inom premiumsegmentet. Här är vår ambition att stärka oss ytterligare. Rekryteringen av Lars-Erik är ett viktigt led i denna sträva, säger Olle Svensk, VD för WallVision, som äger Boråstapeter.

Lars-Erik Henriksson tillträder 3 februari 2020.

Bild av athree23 från Pixabay