Nyheter

Einar Mattssons kvarter Koppången har fått ”Miljöbyggnad Guld”-certifiering

Hyresrätterna i kvarteret Koppången i miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden har fått klassningen Miljöbyggnad Guld från Sweden Green Building Council. Kvarteret bredvid, Backåkra, fick samma höga certifiering 2018.

När Einar Mattsson bygger hyres- och bostadsrätter i Stockholm görs det med omsorg om människor och miljö. Alla pågående och planerade projekt projekteras för att kunna certifieras för guld enligt Miljöbyggnad och ska nå silver. Genom certifieringen får vi en kontroll att vi uppfyller krav på energianvändning, inomhusmiljö och material.

— Att vi lyckas med guld i ännu ett hus i den stadsdel som ställer tuffa klimatkrav från Stockholms stad, visar att vi kan utveckla och bygga hållbara hus, säger fastighetschef Martin Fors.

Sedan 1935 har Einar Mattsson präglats av långsiktighet. Genom att vi både utvecklar, bygger och förvaltar fastigheterna finns hela tiden fokus på det längre perspektivet med i alla delar av processen.

Om certifieringen Miljöbyggnad

Certifieringen Miljöbyggnad görs av Sweden Green Building Council. Genom noggrann kontroll av huset med 16 olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material säkerställer Miljöbyggnad att byggnaden du vistas i är bra för dig och för miljön. Certifieringen kan användas för både nya och befintliga byggnader, oavsett storlek, och har tre olika betyg: Guld, Silver och Brons. Alla miljöbyggnads-certifieringar granskas av oberoende specialister som säkerställer att byggnaden uppfyller Miljöbyggnads krav.