Nyheter

Wästbygg bygger bostäder åt CA Fastigheter i Jönköping

Wästbygg har tecknat avtal med CA Fastigheter om att bygga Kärnan 7, ett fyravåningshus med 24 lägenheter. Bostäderna uppförs mitt i Jönköping och det centrala läget möjliggörs genom förtätning av ett bostadskvarter.

– Vi kommer att bygga ovanpå ett garage. På så sätt utnyttjas befintlig yta på ett mer effektivt sätt för att få fler lägenheter i Jönköpings innerstad. Under februari påbörjas projekteringen och vi planerar för byggstart under kvartal två, säger Christian Jestin, arbetschef på Wästbygg.

Trots att Wästbygg har en omfattande lägenhetsproduktion på många orter runt om i landet blir Kärnan 7 företagets första bostadsprojekt i Jönköping.

– Det gör uppdraget extra roligt. I nästan fyra år har vår organisation i Jönköping lagt en stor del av vår tid på den stora om- och tillbyggnaden av köpcentrumet Asecs parallellt med ytterligare kommersiella projekt. Nyligen överlämnade vi också en förskola åt Jönköpings kommun. Nu ser vi fram emot att få bygga de här fina lägenheterna och tackar CA Fastigheter för förtroendet, avslutar Christian Jestin.