Nyheter

Lyxhotellkedjan SO/ öppnar sitt första lyxhotell i Spanien

SO/ Hotels & Resorts öppnar sitt första hotell i Spanien. Lyxhotellkedjan har skrivit ett managementavtal med fastighetsbolaget Sotogrande SA om att överta driften av klassiska Almenara Hotel som just nu renoveras. Under våren 2021 planeras SO/ Sotogrande Resort & Spa att slå upp portarna på den spanska solkusten.

SO/ Hotels & Resorts är Accors snabbast växande lyxhotellvarumärke. Med ett exklusivt livsstilskoncept och unikt utformade anläggningar har hotellen blivit trendiga mötesplatser runt om i världen. SO/ Sotogrande kommer att reflektera varumärkets rebelliska lyx genom exklusiva erbjudanden inom bland annat gastronomi och wellness.

– SO/ är ett av Accors mest eleganta och energifyllda varumärken. Hotellen lyfter fram destinationens lokala karaktär och kombinerar den med kreativa mat- och dryckesupplevelser och modern lyxservice. SO/ Sotogrande Resort & Spa är ett spännande tillägg till vårt snabbt växande lyxnätverk, och ett ypperligt tillfälle att introducera varumärkets läckerheter på den spanska marknaden, säger Marc Dardenne, vd för Accors lyxvarumärken i Europa.

SO/ Sotogrande Resort & Spa blir en av de mest exklusiva anläggningarna i södra Europa. Hotellet kommer att ha 151 rum och sviter med vacker utsikt över Sotogrande, Gibraltar, Medelhavet och intilliggande trädgårdar. På området kommer det att finnas tillgång till fem pooler, nio restauranger, en stor spa- och wellnessanläggning på över 2000 kvadratmeter, samt en konferensavdelning för tillresta affärsresenärer.

Sotogrande är en populär destination, mittemellan Marebella och Gibraltar, som gjort sig känd för sitt stora utbud av sport- och fritidsaktiviteter i världsklass. Tre av Europas bästa golfbanor – Real Club Valderrama, La Reserva Club och Real Club de Golf Sotogrande – ligger i området. Och för den som föredrar fart och fläkt finns här även tre hästpoloklubbar.

– Spanien har länge varit ett populärt resmål för nordiska resenärer, både privatresenärer och konferensgäster. Lanseringen av SO/ Sotogrande Resort & Spa bidrar med en ny nivå av lyx på den spanska solkusten, säger Jan Birkelund, Development & Operations för Accor i Norden.

SO/ Hotels & Resorts finns idag på destinationer som Mauritius, Bangkok, Berlin, Auckland, Havanna, St Petersburg, Wien, med flera nya öppningar inom kort.