Nyheter

SBF säljer i Kävlinge – köper hyresfastigheter i Örkelljunga

SBF Bostad har i slutet av 2019 sålt tre fastigheter i skånska Kävlinge. Samtidigt har tre fastigheter i Örkelljunga förvärvats, med sammanlagt 129 lägenheter och en total uthyrningsbar yta på cirka 8 300 kvadratmeter.

Säljare av fastigheterna i Örkelljunga är Svenska Bostadsfonden 12 AB, som är under avveckling. Förvärven sker på marknadsmässiga villkor efter att två externa värderingsbolag gjort värderingar av de tre fastigheterna.

Med förvärvet i Örkelljunga rivstartar SBF det nya året.

Det är glädjande att vi kan fortsätta bygga en större fastighetsportfölj i SBF Bostad AB. Med tidigare kommunicerade förvärv kommer portföljen att överstiga 1,1 miljarder kronor under det första kvartalet 2020, säger SBF Bostads VD Johan Grevelius i en kommentar.

SBF Bostad AB äger idag fastigheter i Borgholm, Eslöv, Huskvarna, Kalmar, Karlskrona, Laholm, Osby, Skellefteå, Ystad och Örkelljunga.

– Från nyemissioner finns fortfarande ett mindre investeringskapital kvar för kommande fastighetsförvärv och det är vår förhoppning att fortsätta växa fastighetsbeståndet under 2020, säger Johan Grevelius.

Läs mer:
Merparten av SBF:s totala bestånd på 72 000 kvadratmeter är bostadsyta
Senaste nyemmisionen gav ett kapitaltillskott på cirka 47 miljoner kronor