Nyheter

Kontorshuset UNO har fått sina första hyresgäster

Tre hyresavtal om totalt 1 330 kvm undertecknades innan årsskiftet i det totalrenoverade kontorshuset UNO. Kontorshuset blir först ut att byta skepnad när Värtahamnen byggs om, från industri till en levande stadsdel.

Värtahamnen utvecklas till en helt ny stadsdel. Som en del i förändringen rustar och moderniserar fastighetsbolaget Niam kontorshuset UNO och har tagit hjälp av Newsec med uthyrningsarbetet. Det första av flera nya kontorshus i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt. Platsen är eftertraktad, Norra Djurgårdsstaden är bland det sista utvecklingsområdet innanför tullarna i Stockholm. Niam tar nu täten med kontorshuset som ska få ett rejält ansiktslyft.

– Byggstart av de nya kontorsytorna i UNO är redan igång. Materialvalen är gjorda med omsorg för att skapa en kreativ och varm känsla. Lokalerna är yteffektiva med cirka 11 kvadratmeter per person. Våra nya hyresgäster har här möjligheten att vara med och påverka planlösningen för att matcha deras specifika behov, säger Ola Kolmert, Projektutvecklare på Niam.

– Vi har för närvarande pågående förhandlingar om andra lokaler i huset men det finns fortfarande cirka 6 500 kvadratmeter kontorsyta att hyra i UNO. Vi tror på en variation av företag som söker flexibla och ljusa kontor med havsutsikt, säger Marie Eriksson, Head of Leasing, Newsec Property Asset Management i Sverige.