Nyheter

Lägenheter i Brf-form kommer uppföras i Genarp

I centrala Genarp är det nu bestämt att det kommer uppföras bostadsrätter i de gamla banklokalerna på Heckebergavägen. Huset ritades en gång i tiden av lundaarkitekten Hans Westman men har stått oanvänt under en längre period.

Nu är det klart att det kommer bli ett helt nytt bostadshus på platsen. Hur det nya huset kommer se ut är inte klart i skrivande stund, diskussion med entreprenören Skånska Fastigheter AB och kommunen pågår kring utformningen.

Ansvarig fastighetsmäklare är Alexandra Ernberg på Fastighetsbyrån. Hon är glad över att det ska uppföras bostadsrätter i Genarp.

– Vi vet att det finns en inlåsningseffekt i Genarp. Här finns många kunder som bor i stora fina hus, men som är redo för en ny mindre och praktisk bostad. Det har inte kunnat erbjudas förrän nu.

Alexandra fortsätter att berätta hur projektet kommer fortskrida.

– Just nu är allt i sin linda, diskussion förs med kommunen kring hur bostäderna ska utformas, antal lägenheter som får plats mm. Men högst troligt blir det 2:or och 3:or i huset. Vi siktar på säljstart i början av våren, inflyttning kan komma ske redan till våren 2021 om allt flyter på.