Nyheter

Veidekke

Första spadtag för Veidekkes andra område i Hills Villastad

Nu har Veidekke Eiendom tagit första spadtaget för bolagets andra område i Hills Villastad, Mölndal. Hills Villastad kommer att bestå av 350 nya bostäder när allt är klart och projektet är ett samarbete mellan Hills Golf & Sports Club och Veidekke Eiendom.

De nya bostäderna byggs på tre naturomgärdade bostadsområden utmed den härliga miljön vid Hills golfbana. Det första spadtaget symboliserade byggstart för 36 rad- och parhus, 26 fristående villor samt fem flerbostadshus. De första inflyttningarna sker redan i slutet av 2020. I dagsläget finns endast ett fåtal lägenheter kvar till försäljning men under våren påbörjas försäljningen av de sista flerbostadshusen med ytterligare 48 nya lägenheter.

Det är alltid en efterlängtad milstolpe i varje projekt att få ta det första spadtaget. I och med att det första området med villor och flerbostadshus redan är inflyttat och klart känns det extra roligt att få fortsätta resan i utvecklingen av Hills Villastad, säger Annika Levinsson, projektutvecklare på VeidekkeEiendom.

Veidekkes första etapp i området bestod av bostadsrättslägenheter och fristående villor. En härlig granngemenskap har vuxit fram och navet är ofta Hills Golf & Sports Club, som förutom en mästerskapsbana för golf, även erbjuder gym, padeltennis och en välbesökt restaurang. Arkitekturen är inspirerad av platsen och den speciella atmosfären som finns ute på Hills. Husen är ritade utifrån det kuperade landskapet, naturen och skogen. Utgångspunkten har varit karaktären från det första området, klubbhuset och golfbanan, och utifrån det har arkitekterna skapat något nytt som tillsammans blir en helhet med naturliga material och färgskalor.

Hills Villastad är ett unikt projekt i en unik miljö. Samarbetet mellan Hills Golf & Sports Club och Veidekke fungerar fantastiskt bra. Vi har samma vision och bild av hur livet ute på Hills kan se ut. Naturen inbjuder naturligt till aktiviteter och friluftsliv. Med närheten till både Göteborg och Mölndals centrum har man dessutom direkt tillgång till all tänkbar service, avslutar Melissa Mahan, försäljningschef Väst på Veidekke Eiendom.