Nyheter

Arcona bygger Framtidens Förskola i Hässelby

Arcona har fått i uppdrag av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) att bygga en ny förskola i Hässelby utanför Stockholm. Projektet är en totalentreprenad som påbörjats och ska vara färdigställt under november 2020.

På Kaprifolvägen i Hässelby låg tidigare en förskola som brann ner 2015 och det finns ett stort behov av förskoleplatser i området. Arcona bygger nu en ny förskola på ca 1.600 kvm BTA i två plan med tillhörande komplementbyggnader samt förskolegård på ca 3.800 kvm. Förskolan Blågull i Hässelby villastad kommer bestå av åtta avdelningar och 144 förskoleplatser och byggs med ett tillhörande tillagningskök. Byggnaden ska certifieras enligt systemet Miljöbyggnad, med totalbetyget SILVER.

– Vi är glada över att få förtroende av SISAB att bygga en Framtidens Förskola, säger Catrin Hansson, affärschef på Arcona.

Framtidens förskola bygger på ett koncept med en genomtänkt och välplanerad inomhusmiljö för att barn och personal skall få de utrymmen som krävs för en pedagogisk och rofylld miljö. Ett storkök gör att personalen kan laga mat på plats. Förskolans fasad anpassas till området och utemiljön skräddarsys efter stadsdelens önskemål med målet att ge barnen en utmanande lärande lek.

– Detta är ett av de mest framgångsrika koncept vi har sett i Sverige. Med femton färdiga förskolor sedan starten 2014 och nitton planerade så har SISAB tillsammans med stadsdelarna utvecklat en förskola vi alla kan vara stolta över, säger Björn Sundström, projektansvarig på SISAB.