Nyheter

Förvärvar Börjessons Sotning & Ventilation

Ventilationsföretaget Ventus Norden förvärvar Börjessons Sotning och Ventilation, ett gammalt och anrikt företag som har varit verksamma i branschen sedan år 1936. Genom förvärvet så utökar Ventus Norden sin kompetens inom skorstens- och kanalrenoveringar, obligatoriska ventilationskontroller (OVK), samt ROT-projekt i äldre fastigheter vilket betyder att nya marknader och kunder har blivit tillgängliga för Ventus Norden.

Utökar sin kompetens inom OVK

Genom att utöka sin kompetens inom OVK så kan Ventus Norden nå ut med nya erbjudanden till restaurangkedjor, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och entreprenadföretag.

Att kunna kombinera Ventus Nordens effektivitet och serviceanda inom ventilation med Börjessons kunskap och gedigna erfarenhet är början på en större resa för Ventus Norden.

Ventus Norden kan nu erbjuda sina ventilationstjänster såsom OVK, ROT-projekt och nyproduktion över nästan hela Sverige. Det innebär att företaget ytterligare stärker sin position på marknaden och förvärvet är ett led i företagets strategi för ökad tillväxt.

Det nya förvärvet gör att företaget nu kan erbjuda fler fastighetsägare, företag och privatpersoner helhetslösningar i egen regi.

– Vi har genom förvärvet stärkt vår marknadsposition. Kompetensen gällande renovering av befintliga ventilationslösningar i äldre flerbostadshus kombinerat med innovativa energibesparingslösningar ger oss möjlighet att energieffektivisera fastigheter som tidigare inte haft ekonomiska förutsättningar, säger Charlie Westman, VD på Ventus Norden.

Genom uppköpet av Börjessons Sotning och Ventilation ökar företagets kundkrets vilket lett till en ökad tillväxt för företaget. Detta sammantaget med att Ventus Norden också tar över Börjessons Sotning och Ventilations kunder gör att företaget nu är en stark konkurrent till de större ventilationsföretagen.

Ventus Norden kan sedan en tid tillbaka också erbjuda radonsaneringar för privatpersoner och företag. Om en fastighetsägare uppmätt förhöjda radonhalter så kan företaget ta fram en skräddarsydd lösning för att få bukt med radonhalten och få ned den till godkända nivåer.

Ventus Norden har flera olika metoder för radonsanering som innebär att sjuka hus snabbt blir friska och välventilerade.

Bild av Gerd Altmann från Pixabay