Nyheter

Brett sortiment hos Wiedland

Wiedland Internethandel AB erbjuder en mängd produkter för att skydda och täcka samt övriga tillbehör. I sortimentet finns även ThermoReflekt, en reflekterande värmeisolering.

– Vi har ett komplett sortiment av ytskydd för att skydda och täcka. Det som är unikt för oss är ThermoReflekt som vi är importör för, säger företagets ägare Peter Bolle.

I sortimentet för ytskydd finns till exempel dörrskydd, golvskydd samt kant- och karmskydd. Olika typer av karmskydd används för att skydda dörrar och dörrkarmar när man renoverar och bygger nytt. Dessutom erbjuds flera typer av skyddsfilmer för fönster och mattor.

ThermoReflekt är en reflekterande värmeisolering som motver-kar den värmeförlust som uppstår genom att värmestrålning inte absorberas utan reflekteras tillbaka till cirka 96 procent och därmed bromsar värmestrålningens vandring genom konstruktionen, det vill säga värmeförlusten. ThermoReflekten är även diffusionstät vilket förhindrar ånga/fukt att komma ut i byggkonstruktionen och riskera mögelpåväxt.

På sommaren reflekterar den värmen från tak och fasad att komma in i byggnaden och på vintern motverkar den värme- strålarna att komma ut genom tak och fasad.

ISOLERING OCH TÄTNING

ThermoReflekt är både en isolering och en tätning. Därför behövs inga byggfolier.

– Det är en produkt för att tilläggsisolera i trånga och fuktiga utrymmen. Den säljs mycket till de som ska bygga om och reno- vera vindar och gamla hus. Med hjälp av ThermoReflekt sparar man energi, pengar och mycket utrymme, säger Peter Bolle.

ThermoReflekt är reflekterande isolering och skall alltid installeras med luftspalter (10-30 mm), och skarvar samt kanter skall tejpas så att de blir täta för att uppnå maximal effekt. Den är det mest effektiva materialet för isolering av väggar, tak, golv, tak och fasader i nybyggnader eller för renoveringar och renoveringar. Den baseras på samma isolerande material, som rymd- skepp och satelliter. ThermoReflekt är speciellt lämpligt för tak av alla typer av byggnader, metallkonstruktioner eller byggnader i lätta material som kräver absolut kontroll av temperatur och luft- fuktighet, till exempel lager, industribyggnader eller jordbruks- och boskapsanläggningar. Den förhindrar effektivt penetrering av värme på sommaren och dess förlust på vintern, vilket sparar nästan 50 procent energi.

KONSTANT KRAFT


ThermoReflekts isoleringskraft är konstant jämfört med konventionella isoleringar, eftersom de förlorar isoleringskraften efter några år till följd av en mättnad av dammpartiklar och fukt. ThermoReflekt är inte organisk och avger inte skadliga eller irriterande partiklar. Den är 100 procent återvinningsbart, ekologiskt och underhållsfri.

– Det som är vår starkaste sida är de snabba leveranserna och att vi har det mesta i lager. Vi tog över Wiedland och ThermoReflekt för ett år sedan. Vi kunde ta över ett fungerande kundsegment och produktsortiment som fungerade bra med vårt andra bolag Pappman. Nu kan vi tillräckligt mycket och är beredda att satsa ordentligt, säger Peter Bolle.

– Generellt om oss kan säga att vi löser det mesta. Vi har också en bra placering i Örebro och ligger bra till med transporter till de flesta marknader. Ett roligt projekt vi genomförde var när de skulle renovera några tunnlar i Stockholm. De behövde ha en jättestor duk för att täcka vägen i tunnlarna. Material som användes fick inte komma på asfalten. Vi sålde 20 rullar på 700 kg styck. De var 3 meter långa och hade 600 meter i varje rulle. Vi åkte upp med allt på kärror. De rullades ut på natten och de kunde sedan spreja tunnelväggen med en körbana i taget. Det blev ett lyckat projekt och ett exempel på att vi löser det mesta, avslutar Peter Bolle.