Nyheter

Inomec – Specialist på uthyrning av lyftutrustning

Inomec är ett företag inom uthyrningsbranschen, specialiserat på lyftutrustning.

– Vi har funnits som företag i 40 år och Inomec är nu Nordens största uthyrare av lyftutrustningar, säger Johan Jonasson som är vd för Inomec AB.

Huvudkontoret är lokaliserat i Västberga, Stockholm och tack vare en stark utveckling de senaste åren kommer de vid årsskiftet 2019/2020 flytta till större lokaler i samma område. 2017 utökades Inomec med en ny depå i Hisings Backa, Göteborg och under senhösten 2019 öppnas ytterligare en depå, placerad i Malmö.

– För att få en bra och långsiktig utveckling är det viktigt att ha en lokal förankring. I och med öppnandet av Malmödepån kom- mer vi att finnas mer tillgängliga för våra kunder i södra Sverige och Köpenhamnsregionen.

Inomec har idag 15 anställda.

LEDORD


Inomecs ledord är Säkert, Enkelt och Kostnadseffektivt.

– Vi har byggt upp en lång erfarenhet inom vår nisch och kan ge råd samt säkerställa att kunden alltid får rätt utrustning till varje unikt projekt.

– Kraven på säkerhet och arbetsmiljö ökar och Inomec har som mål att hjälpa våra kunder att utföra projektet på ett effektivt och säkert sätt. Vi hjälper till att ta fram en lösning med rätt utrustning för uppgiften och kan även erbjuda skräddarsydd utbildning för att kunna hantera utrustningen. Att vi erbjuder ett helhetskoncept uppskattas mycket av våra kunder, vi fungerar många gånger som konsulter och rådgivare, säger Johan Jonasson. Det är dock viktigt att betona att vi inte utför några lyft och inte hyr ut någon personal.

Inomec erbjuder ett komplett sortiment med utrustning för att lyfta, dra eller förflytta i stort sett vad som helst från skottkärror och väggelement till broar och turbiner.

I maskinparken finns till exempel kättingblock, vinschar, bock- ställningar, hydraulcylindrar och lyft-ok.

– Det som har vuxit den senaste tiden är spridar-ok för lyft av moduler och stora konstruktioner. Vi har även ok som hjälper till att balansera lasten, framförallt användbart vid prefabmontage av väggar och trappor. En annan unik produkt värd att lyfta fram är våra Hit-Trac vinschar som finns från 800 kg upp till 12,8 tons kapacitet och som kan ha obegränsad längd på vajern.

SAMARBETE OCH UTVECKLING


Inomec förser både små och stora projekt med innovativa lösningar och unika utrustningar, bland annat kan nämnas Förbifart Stockholm, Getingmidjan, Nya Karolinska, Tjörnbron, Akademiska sjukhuset, Gruvöns pappersbruk, Tomteboda och Norviks hamn.

Inomec samarbetar med de flesta maskinuthyrare i Sverige, till exempel Cramo, Ramirent, Stavdal, HLL, Wangeskog och Lambertsson.

– Därmed har vi ett stort kontaktnät och kan nå ut över hela Norden. I genomsnitt har vi 1,5 ny kund varje dag året om. Vi arbetar ständigt med att bredda och utveckla vårt utbud när det gäller säkerhet, smarta lösningar och nya produkter. En viktig del i vår framgång är att våra kunder är nöjda och rekommenderar våra produkter och lösningar till sina kontakter, avslutar Johan Jonasson.