Nyheter

Telefonplans nya idrottshall invigs

Måndagen den 20:e januari invigdes den fullstora idrottshallen Telefonplanshallen på Västberga IP tillsammans med Västbergaskolans elever och idrottsföreningar i området. Den nya hallen ersätter den gamla idrottshallen och kommer vara anpassad för inomhusidrotter som innebandy, basket och handboll.

Idrottsborgarråd Karin Ernlund (C) som nyligen kom tillbaka från föräldraledighet säger att Telefonsplanshallen är viktig för barn- och ungdomsidrotten. Under dagtid kommer hallen användas för skolidrott och under kvällstid och helger för föreningsverksamhet och av allmänheten. Den nya hallen kommer att vara bättre tillgänglighetsanpassad och halltiderna för idrottsföreningar kommer att öka.

– Det är extra roligt att basketen och handbollen, som på senaste tiden skördat stora framgångar på damsidan, nu får bättre förutsättningar. Anläggningsfrågan är fortsatt den största och mest prioriterade frågan inom idrotten i Stockholm, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholm.