Nyheter

Detaljplanen klar: Ett steg närmare Stockholmshems nya huvudkontor och över 100 nya bostäder i Skärholmen

Detaljplanen för Stockholmshems nyproduktion av nytt huvudkontor, lokaler för kulturverksamhet och 102 hyreslägenheter i centrala Skärholmen har vunnit laga kraft.

Huset byggs i 23 våningar, med 102 lägenheter i de 17 översta våningarna och Stockholmshems nya huvudkontor samt lokaler för kulturverksamhet i nedre delen av huset. Ett nytt landmärke som kommer synas både på nära och långt håll skapas i stadsdelen.

– Det här projektet är ett exempel på att stadens bolag och förvaltningar kan och bör flytta till ytterstaden. I en stad som växer behövs fler attraktiva bostäder men söderort behöver också fler arbetsplatser, säger Björn Ljung (L), ordförande i Stockholmshems styrelse.

Genom att bygga både bostäder och kommersiella lokaler i anslutning till Bredholmstorget är ambitionen att levandegöra centrum under en större del av dygnet.

Huset byggs i suterräng med entréer i samtliga väderstreck. Alla lägenheter får balkonger och stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Det byggs även ett flertal terrasser för de som bor och jobbar i huset. Det planeras för grönska och växtlighet som kommer klättra längs fasaden. Den slutliga gestaltningen av huset beslutas i bygglovet.

– Det känns roligt att vi nu är ett steg närmare vår flytt till Skärholmen. Om några år ser jag framemot att få blicka ut över den fantastiska utsikten från någon av husets alla terrasser eller balkonger, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Fakta kvarteret Måsholmen 21, Skärholmen

  • Huset byggs vid Bredholmstorget och blir 23 våningar innehållande 102 lägenheter, 300 arbetsplatser för Stockholmshems nya huvudkontor samt ytor för kulturverksamhet
  • Byggstart planeras till sommaren 2020 och huset beräknas vara klart för inflyttning 2023
  • Lägenhetsfördelning; 51 st 2 RoK, 34 st 3 RoK, 17 st 4 RoK

Illustration: Söderberg Söderberg